A crossminton versenyek tilalma meghosszabbítva 2020. június 30-ig…

A Nemzetközi Gyorstollaslabda Szövetség 2020. május 13-án facebook oldalán jelentette be, hogy a versenyek szervezésének és lebonyolításának tilalmát a COVID-19 vírus okozta világjárvány miatt meghosszabbítja 2020. június 30-ig.

Az eredeti, angol nyelvű bejelentés itt olvasható.

Az ICO vezetőségének határozata szerint, amennyiben a jelenlegi szituáció drámai mértékben nem rosszabbodik, a 2020-as versenyszezon július 01-vel újra indul.

A versenyek megrendezésének bizonyos feltételeknek meg kell felelniük:

  • a versenyt megrendezése előtt egy hónappal meg kell hirdetni,
  • olyan országban lehet csak megrendezni, ahova a beutazás nem korlátozott (belépők számára nincs előírva kötelező karantén, vagy friss negatív teszt felmutatása, általános belépési tilalom bizonyos országok állampolgáraival szemben…), a koronavírus elleni védekezés kapcsán hozott nemzeti szabályok a verseny megszervezését lehetővé teszik,
  • a versenynek otthont adó országban engedélyezettnek kell lennie a 100 fő (250 pontos verseny) illetve a 200 fős (500, 1000 pontos verseny) rendezvények megtartása,
  • a versenyt kiírásának tartalmaznia kell a szervező ország, a COVID-19 járványra vonatkozó speciális rendelkezéseit, magatartási szabályait (fertőtlenítés, arcmaszk használata zárt térben, testi kontaktus elkerülése…), illetve ezeket be is kell tartani. Amennyiben ezek a szabályok a rendezvény meghirdetését követően változik, szigorodik, a szervezőknek haladéktalanul értesíteni kell a játékosokat.

Amennyiben a rendezvény meghirdetése után a járványhelyzet súlyosbodna, és a korlátozó intézkedéseket a szervező ország szigorítja, erre hivatkozva a verseny nem szervezhető meg, azt le kell mondani, a regisztrált játékosokat értesíteni kell. A versenyt az utolsó pillanatban is le lehet mondani az előbbi szituációra hivatkozva.

Ezzel a játékosoknak tisztában kell lenni, ezt el kell fogadni, ennek tudatában jelentkezzenek az eseményekre. Lemondás esetén a szervezőknek csak a nevezési díjat kell visszatéríteni, az utazással és egyéb járulékos költség megtérítésével kapcsolatos követelés nem merülhet fel.

crossminton ütők

Gyorstollas bárhol, bármikor és bárkivel