Akár indulhat is az edzés…

A pandémia helyzet kezelésére vonatkozó aktuális rendelkezések kormányzati és helyi szinten lehetővé teszik az amatőr és profi sportolóknak edzéseken és versenyeken való részvételt.

Mivel az oktatási intézmények zárva vannak, illetve a középiskolákban érettségiztetnek, nincs lehetőségünk tornatermi edzésre. Úgy számolunk, hogy a tanév hátralévő idejében, illetve a korábbi évekhez hasonlóan a nyári időszakban már csak szabadtéri edzéseket tudunk tartani. Az egyesületi szintű, tömeges edzéssel egyenlőre még várunk (előre láthatóan kettő hetet, szeretnénk látni, hogy az enyhítéseknek milyen hatása lesz).

Addig is javasoljuk, hogy önállóan szervezett edzésekkel, kisebb csoportokban kezdjük a mozgást. A helyszín lehet bárhol, ahol nem zavar senkit a játék, de javasolt az utóbbi nyáron is igénybe vett parkrészt a lovasszobor mellett. Kérjük a sportolókat, hogy a bemelegítésre, a játék előtti és utáni nyújtásra kiemelten figyeljenek oda a sérülések elkerülése érdekében.

A szövetségtől jelzést kaptunk, hogy a megfelelő számú érdeklődő esetén május második felében, illetve júniusban várható hazai verseny (zártkörű, nézők nélkül). A nemzetközi versenynaptárt böngészve már szintén vannak júniustól versenyek jegyezve, melyekkel kapcsolatban részleteket, biztosakat még nem lehet mondani.

Az Európa Bajnokságról már korábban írtunk, ezzel kapcsolatban új információ nincs.