Az ötödik sportágban lett korosztályos magyar bajnok

A pandémia folyamatosan átszervezte a hétvégi gyorstollasverseny lebonyolításának körülményeit. Ez sem akadályozta meg Károlyi Tibort, a halasi klub játékosát abban, hogy az Országos Bajnokságon megszerezze a korosztályos magyar bajnoki címet, mellyel már négy egyéb sportban (tenisz, tollaslabda, racketlon és sakk) rendelkezik.

 

A mérkőzések hét pályán zajlottak

Az egésznapos versenynek a solti sportcsarnok adott helyet. Az ország minden területéről 42 versenyző nevezett, akik 6 egyéni és 3 páros kategóriába kerültek besorolásra.

A járvány miatt szombatra több versenyző kiesett vagy visszalépett, így bizonyos csoportok összevonásra kerültek, illetve 18 alatti versenyzőink egy része kénytelen volt felnőtt kategóriában indulni.

 

A szitakötők eredményei:

  • A Mix U14 kategóriában Figura Dorka a harmadik helyet szerezte meg jó játékkal, míg ugyanitt a második helyen végzett ifj. Antal Zoltán.
  • Rácz-Fodor Vivien a felnőtt nők között tudott csak indulni, ahol bronzérmet szerzett.
  • A férfi +40 kategóriában Igás Andor képviselte Halast, és szintén a harmadik helyen végzett.
  • Az open párosban Pap Flórián és Igás Andor alkotta duó a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel.
  • Károlyi Tibor az 50+ páros kategóriában aranyérmet szerzett Bujdosó Zoltánnal, a Szabadszállási Leopárdok játékosával.

Fotók: Facebook/játékosok

Gratulálunk a játékosoknak az elért eredményekhez, valamint köszönet a szervezőknek, hogy biztosították a megmérettetés lehetőségét ebben a koronavírusos időszakban is!

 

Edzéseink egyelőre – a jelenlegi járványügyi szabályok figyelembevételével – az eddigi időpontokban zajlanak, de csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek a tornaterembe.