Jól indult a szitakötők éve, három arannyal tértek haza…

A hétvégén beindult a 2020-as év verseny szezonja gyorstollas terén is. Szakosztályunk versenyzői három arany – és egy bronz éremmel értek haza az Albertirsán szervezett Gyorstollaslabda Országos Bajnokság első fordulójáról.

Rácz-Fodor Vivien egyéniben (lány U18) és párosban (U18) is első helyezen végzett magabiztos játékkal.

Süveges Bence szintén két aranyérmet hozott, egyéni, fiú U18 kategóriában győzedelmeskedett, valamint Vivien párjaként az U18-as korosztály párosában is a legjobbnak bizonyult. Játékeredménye hullámzó volt, minden meccsébe annyit tett bele, ami a biztos győzelmet jelentette, inkább igyekezett a technikájára oda figyelni és gyakorolni a helyes és gyors szervákat, mozdulatokat.

Pap Flórián a fiú U18-as kategóriában a harmadik helyet szerezte meg, az ő játékát is az év eleji hullámzó teljesítmény jellemezte, de hibáit igyekezett javítani, Bencével szoros mérkőzést játszottak, illetve a második helyezettől is 1:2 arányban kapott ki.

Antal Zoltán szintén az U18-as kategóriában indult, mivel korosztályában (U14) nem volt más jelentkező. Harcias játékkal az ötödik helyen végzett, melyet a szövetség külön díjjal értékelt. Párosban (fiú U18) Kovács Marcellal indultak, ahol szintén az 5. helyet szerezte meg.

Szabó Mikor Márta és Barna Ferenc indult az open vegyes páros kategóriában, ahol az 5. helyen végeztek. Ez is szép eredménynek mondható, ha figyelembe vesszük, hogy Mártának ez volt az első versenye, illetve rutinos, erős ellenfelekkel találkoztak. Barna Ferenc indult egyéniben is a férfi 50+ kategóriában, a 7. helyen végzett, pedig jól kezdett, de játéka a mérkőzések számával párhuzamosan egyre gyengébb lett.

A versenyről több száz kép tekinthető meg a Szitakötők facebook oldalán,
azokat készítette Szabó Mikor Márta, Antal Zoltán, Wiesner Zoltán és Barna Ferenc

Modok Benőné Marika, 2019-es világbajnokunk vállsérülése miatt nem indult a versenyen, de elkísérte a halasi csapatot, hogy személyesen buzdítsa versenyzőinket.

A verseny újdonsága volt, hogy indítottak férfi +60-as kategóriát, mivel volt ebben a korosztályban is négy induló. Amennyiben a létszám állandósul, vagy növekszik, rendeszeresen kiírásra került ez a kategória is.

A következő forduló február utolsó szombatján (2020.02.29.) lesz.