Közlemény az év hátralévő versenyeivel kapcsolatban…

A hétvégén a Nemzetközi Gyorstollaslabda Szövetség (ICO) kiadta közleményét, melyben bejelentette, hogy idén a hátralévő nemzetközi versenyek elmaradnak:

Az 2020-as Európa Bajnokság és a Mesterek Tornája elmarad!

A COVID-19-es korlátozások miatt a nemzetközi gyorstollas versenyek nem kerülnek megrendezésre, miközben a kisebb, nemzeti versenyeket több helyen is tartanak. A jelenlegi helyzet Európában egyre rosszabb, így a Cseh Crossminton Szövetség (ČAC) úgy döntött, hogy a 2020-as Gyorstollaslabda Európa Bajnokságot – amelyet a Cseh Köztársaságban, Hradec Kralove-ban lett volna megrendezve 2020. november 26. és 29. között -, nem fogja megtartani. Az ICO tárgyalni fog a lehetséges alternatívákról 2021. év januárjáig az európai pandémiás helyzetet figyelembe véve.

Hasonló okok miatt Holland Crossminton Szövetség is arra a döntésre jutott, hogy a Mesterek Tornáját, valamint a Holland Opent – mely rendezvényeket egyidőben, Hollandiában, Baarn városában, december 12-én tartottak volna meg -, törlik a versenynaptárból.

Az ICO köszönni mindkét szervezet (ČAC és CN) munkáját, amit ezeknek a versenyeknek az előkészítésébe fektettek.

Az eredeti közlemény itt olvasható!

A fenti bejelentés szellemében a 2020. november 24-re tervezett Magyar Open is nagy valószínűséggel elmarad. A magyar szövetség tervez helyette egy nemzeti fordulót, ezzel kapcsolatban a későbbiekben további tájékoztató várható.

crossminton

2019-es Magyar Open egy pillanata