A hétvégén az 5-ös lett a varázsszámunk

Ez alól kivétel a csajok bronza női 40 párosban és az U12-es korosztályban induló Márk, valamint a férfi 40 párosban szereplő Tomi második helyezése – újságolta örömmel Igás Andor, az egyesület elnöke a Szlovák Open halasi eredményeit.

 

Kétnapos rendezvény

Május első hétvégéjén rendezték meg az 1000 pontos 14. Szlovák Opent Pozsonyban, ahova 13 ország 183 fő sportolója nevezett. A népes mezőny közel 400 meccset játszott, ahol a kiskunhalasi csapatot Igás Luca, Hodoniczkiné Andrási Anikó, Huczek-Vízkeleti Márta, Czibolya Márk, Igás Andor, Varga Tamás és Vida Jácint alkották.

A halasi eredmények

Az U12-es kategóriában Czibolya Márk a második helyen végzett, szoros, kiélezett mérkőzésen dőlt el az aranyérem sorsa. Ugyanebben a korosztályban Igás Luca az 5. helyen végzett.

Hodoniczkiné Andrási Anikó és Huczek-Vízkeleti Márta alkotta női párosunk a harmadik helyen végzett a 40-es korosztályban.

Varga Tamás is szépen szerepelt, Ferenczi Istvánnal (Debreceni Gekko) indultak a férfi 40+ párosban. Kemény, három szettes meccsben maradtak alul a lengyel világbajnoki párossal szemben az aranyéremért vívott mérkőzésen, így az ezüstérmet zsebelhették be. Ugyanebben a kategóriában Igás Andor és Vida Jácint párosunk az 5. helyen végzett.

Női 40+ egyéniben Hodoniczkiné Andrási Anikó és Huczek-Vízkeleti Márta egyaránt az 5. helyen végzetek (csoportjukból továbbjutottak, de szoros, döntő szettekben maradtak alul az egyenesági kiesés során).

Varga Tamás és Vida Jácint egyéniben a férfi 40+ kategóriában nem tudtak továbbjutni csoportjukból, GR5 helyen végeztek. Igás Andor ugyanebben a korosztályban kijutott csoportjából a legjobb 16 közé, majd a nyertes meccsét követően már a 8 között volt, de a ranglistavezető litván játékos nem sok esélyt adott a továbblépésre, így az 5. helyen végzett.

A szállás, a közösség klassz volt, a jelen lévő szurkolóink is remekül helyt álltak” – zárta az értékelést a játékos edző, Igás Andor.

A verseny teljes eredménylistája megtekinthető a Nemzetközi Crossminton Szövetség versenyszervező honlapján.