Új információk az Európa Bajnokságról

A nevezések lezárultak, 15 ország 250 versenyzője indul 17 egyéni és 12 páros kategóriában a VII. Crossminton Európa Bajnokságon – tájékoztatta csütörtökön a gyorstollaslabda közösséget Vincze Károly, a magyar szövetség elnöke facebook posztjában.

 

Hamarosan elérhetők lesznek a csoportbeosztások…

Hétvégén a nemzetközi szövetség készíti a sorsolásokat, amelyek június 24-től lesznek elérhetőek online a versenyszoftverben (VII. CROSSMINTON EURÓPA BAJNOKSÁG, Balatonboglár), vagyis már mindenki láthatja majd, hogy melyik selejtezőcsoportba került. Ezzel párhuzamosan a párosok is megnézhetik, hogy kivel kell az első mérkőzéseiket játszaniuk az egyenesági kieséses rendszerben.

A verseny facebook eseményként itt érhető el >>>

 

Sok játékos idegenkedik a szabadtéri versenytől

Egyes sporttársak úgy érzik, hogy a teremből kilépve elhagyják a komfortzonajukat. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a crossmintont azért találták ki eredetileg, hogy a szabadban, akár szélben is tollasozhassunk. Tehát a gyorstollaslabda szellemiségével nagyon is egyeztethető egy szabadtéri világverseny.

A kiskunhalasi egyesület által szervezett Beachminton is a strand homokján lesz megtartva. Az ilyen típusú versenyeken is jellemző, hogy az adott időjárási viszonyokra is figyelni kell a versenyzőknek, sokszor meg kell küzdeniük a széllel is, és a napsütést, esetenként az esőt is bírni kell!