Új kategóriában bizonyított a világbajnok, halasi sportoló

Arany, ezüst és bronz éremmel térnek haza a halasi gyorstollaslabdázók a horvát szervezésű VI. ICO Gyorstollaslabda Világbajnokságról. Modok Benőné, a 2019-es, magyar VB női 50+ párosban szerzett aranyérmet, most is a dobogó legfelső fokára állhatott, de Károlyi Tiborral a vegyespárosban.

 

Kicsi, de ütőképes csapattal indultak a Szitakötők

A 22 ország 350 sportolóját megmozgató rendezvénynek Zágráb adott otthont 2022. június 30. és július 02. között.

A magyar delegáció 2 arany, 4 ezüst és 10 bronz termését a halasi klub 1 arany, 1 ezüst és 2 bronz éremmel gyarapította. Ez azt is jelenti, hogy a Szitakötők eddigi legeredményesebb VB-jüket tudhatják maguk mögött.

A 2014-ben alakult KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztálya négy fős csapattal indult a világversenyen:

  • Modok Benőné;
  • Rácz-Fodor Vivien;
  • Károlyi Tibor;
  • Antal Zoltán.

 

Mindannyian nagyon szép eredményt értek el:

  • Modok Benőné, Marika és Károlyi Tibor alkotta páros megszerezte az első helyet az 50+ vegyespárosban,
  • Rácz-Fodor Vivien és Modok Benőné egyéniben, a saját korosztályukban bronzérmesek lettek,
  • Károlyi Tibor a férfi 60+ egyéni kategóriában második lett;
  • Antal Zoltán korosztályában az 5. helyen végzett.

Rácz-Fodor Vivien is indult párosban a debreceni Takács Nikolettával, szépen teljesítettek, összehangolt játékkal az 5. helyig jutottak.

 

A győztes magyar 50+ vegyespáros döntős, japán ellenfeleikkel

Nyerő párosunk a japánok elleni döntő után (Eiichiro Nemoto és Mayumi Fujimoto, valamint Modok Benőné és Károlyi Tibor)

 

Ugráltak, mint a vadmacskák

Modokné elmondta, hogy hosszú, és küzdelmes út vezetett a dobogó legfelső fokáig. Az egyenes kieséses szakaszban két meccsük is három szettes volt. Nagy erőt adott, hogy az első összecsapáson, a cseh páros ellen 0:1-ről meg tudták fordítani a meccset és 2:1-re hozták a továbbjutást jelentő mérkőzést. Ugyanezt a bravúrt játszották meg a japán ellenfelek ellen is, azzal nehezítve, hogy a második szettben hosszabbítással, 20:18 arányban nyertek (10:16; 20:18; 16:11).

A döntő mérkőzést szintén egy – a másik ágon feljutó – japán páros ellen vívták. Azonban itt már nagy erőt adott, hogy kétszer is tudtak fordítani, érezték, hogy jól megy a játék. Ezt a meccset már „simán” 2:0-ra hozták, bár ez a japán páros is nagyon keményen küzdött.

A halasi sportoló elmondta, hogy a japán játékosok gyorstollasban nagyon kitartóak, korukhoz képest mozgékonyak, „ugrálnak, mint a vadmacskák”. Az ellenfelek taktikai szempontból rá (párosunk női tagjára) játszottak, de igyekezett védekező játékával pályán tartani a labdát, Tibi pedig támadott, mikor a szituáció ezt engedte. A többnyire magasan, „tollaslabda” technikával játszó japánok ellen kellett a kezdeményező, támadó technika a győzelemhez.

A világbajnokságon egyébként jellemző volt a japán és lengyel fölény: Lengyelország 6 aranyat zsebelt be, Japán pedig a női és férfi open kategóriát is megnyerte.

 

Gratulálunk a résztvevőknek és a szép eredményeket elért halasi sportolóknak!

Az összes kategória végeredménye az ICO honlapján megtekinthető.

Amint ideiglenes, zágrábi tudósítónk (Antal Zoltán) hazaér és leadja a fotóanyagot, képes beszámolóval jelentkezünk. Köszönet Zolinak, hogy folyamatosan adta az információkat az itthon maradt egyesületi tagoknak, így a sikerek kapcsán együtt örülhettünk!

 

Ne feledjétek, hamarosan itt az ország egyetlen olyan nemzetközi gyorstollasversenye, melyet homokon játszunk, a Beachminton Halasthermál Open!